Okategoriserade

Julböcker i juletid

Det finns så många böcker! Och det finns alltid lite tid över för att läsa! Sjunka in i berättelsen och vandra bort, hand i hand med författarens berättelse.

Det kommer nya berättelser som utspelar sig i juletid varje år och det finns många som levt med sedan tidigare. Berättelser som blivit älskade och därför levt kvar.

Vilka är dina julberättelser?

När jag googlar på julberättelser eller julromaner får jag hur många träffar som helst. Först kommer de nya berättelserna som finns i bokhandeln i år. Men där finns andra ingångar också. Biblioteket i Kävlinge har valt ut mysiga julromaner inför julledigheten. 

Och där, på biblioteken finns berättelserna som gett oss julkänslan förr. Där finns berättelsen om Lille Viggs äventyr på julafton av Viktor Rydberg, likaså hans diktberättelse Tomten, Julberättelser av Selma Lagerlöf, En julsaga av Charles Dickens om gamle Ebenezer Scrooge, Julberättelser av Astrid Lindgren, Snödrottningen och Isjungfrun och Den lilla flickan med svavelstickorna av HC Andersen. Dan Andersson, Pelle Molin, August Strindberg, Birger Sjöberg, Hjalmar Bergman, Gustaf Fröding, alla har dom skrivit berättelser om julen.

Berättelser som jag läste som liten eller som mamma läste för mig och som jag nu läser för barn och barnbarn.

De berättelser jag minns med värme, berättar jag med värme

Lille Viggs äventyr på julafton av Viktor Rydberg

En fröjdefull jul av Viveca Lärn

Leta efter din julläsning här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *